BYGDØ FEKTEFAMILIE GRATULERER MARIUSZ MED JUBILEUM

Mariusz Piasecki fyller 60 år

2018-09-26
BYF

Mariusz blir 60 år den 26. september  og kan samtidig feire 30 år i Bygdø Fekteklubb så det er god grunn til å gratulere  og samtidig takke han for alt som han står for og har utrettet for Bygdø Fekteklubb og fekting i Norge.

På åtti-tallet slet klubben med et dårlig instruksjonstilbud og rekrutteringen var ikke bra.  Klubbens ledelse besluttet derfor at skulle vi komme oss videre måtte vi få tak i en instruktør med pågangsmot, ambisjoner og evne til å bygge et miljø, samt fortrinnsvis selv ha erfaring som fekter   i verdenstoppen.

 

MP60%20%282%29.jpeg

Gjennom kontakter fikk vi vite at det var en fekter i Gdansk som var interessert i jobb som trener utenfor Polen, som på det tidspunktet var et av mange land bak jernteppet. Et telefonnummer fikk vi også tak i, og en kveld i april 1988 fikk vi Mariusz på tråden og spurte om han kunne tenke seg jobb i Bygdø Fekteklubb. Det kunne han og noen uker etter kom han til Oslo for hilse på, presentere seg selv og for å se om klubbens visjon for fremtiden var noe som passet for han.

Hva var det han så kunne notere seg? En klubb som hadde hatt en meget god periode med svært gode resultater både individuelt og på lag, nasjonalt og internasjonalt, en sal med plass til 3 pister som ikke hadde full lengde samt en gruppe på 6 unge fektere i alderen 11 – 14 år som syntes fekting var svært moro. I tillegg et styre som med ambisjon om at klubben skulle nå gamle høyder.

MP60%20%283%29.jpeg

Hva så Bygdø Fekteklubb i denne unge mannen? En naturlig autoritet, pedagog med glimt i øyet, med egne toppresultater og forståelse av den idretten fekting er. Vi fikk også raskt troen på at Mariusz ville kunne  skape et flott miljø som ville bli selvforsterkende i omfang og utvikling. Og det har skjedd!

I august 1988 begynte han i klubben og har altså vært hos oss i 30 år. Oppnådde resultater har vært eventyrlige og medlemsmassen har økt fra 6 til mer enn 130 aktive fektere. Det har skjedd basis hans målrettete arbeid og at han gitt av seg selv langt utover det som er rimelig.  Det er ikke uten grunn at alle liker å forholde seg til Mariusz.

Uten overdrivelse kan han ikke takkes nok for det han har gjort for klubben og for alle medlemmene.

Etter at Mariusz startet som trener høsten 1988, ble det raskt klart at han hadde ambisjoner. Det ble innført nytt treningsregime, hvor alle som ønsket det kunne få morgenleksjoner. I tillegg ble det forventet full innsats på kveldsøktene. Allerede i 1990 ble Carl Erik Moksness Bygdø Fekteklubbs første juniornorgesmester under Mariusz. Og det skulle vise seg bare å være begynnelsen. I årene etter ble stadig nye mål oppnådd, og listen ble lagt høyere og høyere..

MP60%20%281%29.jpeg

 

Av resultater i perioden 1988 – 2018 nevnes blant annet:

 • Over 40 kongepokaler
 • Sølv OL 2012
 • Bronse VM 2005
 • 2 medaljer U23 EM og Europeiske leker
 • 3 medaljer i junior EM og VM
 • Vinner junior world cup sammenlagt damer
 • 4 medaljer i kadett VM
 • Seire og utallige pallplasseringer i World cup
 • Lag (Ragnhild Andenæs Silvia Lesoil og Margrete Mørch (alle Bygdøfektere) 2000  - OL Sydney
 • Lag (Ragnhild Andenæs Silvia Lesoil og Margrete Mørch (alle Bygdøfektere) 6. plass   - EM 1999
 • Lag (Ragnhild Andenæs Silvia Lesoil og Margrete Mørch (alle Bygdøfektere) 8. plass   - VM 1999
 • Flere medaljer i veteran mesterskap

Resultatene er kommet først og fremst som et resultat av utrettelig arbeid over tid. Alle som har vært innom Bygdø Fekteklubbs sal kan nyte godt av at det sitter en helt egen kultur i veggene og at det hersker en unik atmosfære. Mariusz har vært instrumentell for å skape dette miljøet og han forvalter det fortsatt  tildet beste for klubben og alle som ønsker å fekte.

Mariusz har også betydd mye for fektere utenfor Bygdø Fekteklubb og for fekteidretten i Norge. Bjørn Faye, fra Bergen Fekteklubb og tidligere president i Norges Fekteforbund skriver:

 "Mariusz tok over som generalsekretær i Norges Fekteforbund på et tidspunkt der fekteforbundet hadde store utfordringer. Med stor energi og entusiasme gikk han løs på oppgaven med å få norsk fekting på rett kjøl. Resultatet er en historisk god periode i norsk fekting med medaljer i EM, VM og OL.

 Jeg har samarbeidet med Mariusz som president i Fekteforbundet i to perioder, leder i Teknisk Komité i nærmere 20 år, som assistenttrener på landslagssamlinger, som leder og dommer i internasjonale mesterskap. Mariusz sin evne til å være fokusert på oppgavene og inspirere og motivere de aktive er helt unik. Hans bidrag til norsk fekting kan ikke overvurderes."

Vi gratulerer Mariusz med dagen!

BYGDØ FEKTEFAMILIE

Kalender

Juni
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket